Турският лидер Реджеп Ердоган, който спечели още пет години начело

...
 
Турският лидер Реджеп Ердоган, който спечели още пет години начело
Коментари Харесай

Ердоган се отказа от европейската среща на върха в Молдова

 

Турският водач Реджеп Ердоган, който завоюва още пет години отпред на страната си на втория тур на изборите в неделя, няма да пътува до Молдова за еднодневната среща на върха, съгласно трима чиновници, участващи в подготовката, оповестява Политико, представен от БГНЕС.

Така наречената Европейска политическа общественост – нов колектив, стартирал след войната на Русия в Украйна – има за цел да сплоти европейските водачи отвън Европейски Съюз. В четвъртък ще участват повече от 40 европейски водачи, в това число тези от всички 27 страни от Европейски Съюз, както и от страни отвън Европейски Съюз като Англия и Турция, а също и от страните от Западните Балкани.

Срещата, която ще се организира край Кишинев, столицата на Молдова, е втората среща на върха, която се организира под знамето на ЕПО, след учредителната среща в Прага през октомври предходната година. Ердоган участва на тази среща в чешката столица, само че влезе в спор с гръцкия си сътрудник Кириакос Мицотакис по време на вечерята в края на срещата.

Ердоган, който господства в политиката на Турция от две десетилетия, завоюва изборите в страната в неделя, макар мощното показване на коалиция от опозиционни партии.

Очаква се 69-годишният водач да разгласи новия си кабинет в петък, а встъпването му в служба е планувано за идващия ден.

Европейските водачи започнаха да идват в молдовската столица Кишинев през днешния ден преди срещата на върха, която се организира в палат и винарна на 35 км от града.

Етикети: ЕрдоганМолдовасреща
Източник: safenews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР